Winnaar Koploperproject 2014 Bekijk ook FLAX-DECK podiumdelen
Bel voor meer informatie Tel +31 513 - 82 00 30
Stuur door
U bent hier: Home > Over ons > Duurzame producten

Duurzame producten

Duurzame tafel 

Duurzaamheid zit Triple-E International B.V. in de genen. Het verduurzamen van het primaire proces staat daarbij op de eerste plaats; daar is onze impact immers het grootst. Maar we doen meer.

De milieubelasting van producten gedurende de levenscyclus wordt steeds belangrijker. Gevolg is dat het aantal en de vraag naar milieuvriendelijke producten (gelukkig) toeneemt. Ook voor onze producten hebben we gekozen voor de meest duurzame oplossing, namelijk vlas met polyurethaan. Sinds 1998 produceert Triple-E International B.V. bewust zo duurzaam mogelijk.

Onze grondstoffen

Hoe werkt het?

Vlas heeft dankzij de snelle productietijd een kortere CO2-cyclus en kan het als biomassa worden verbrand tot groene stroom. Met deze innovatie heeft Triple-E International B.V. een belangrijke eerste stap gezet richting duurzaam composiet.

Polyurethaan wordt voor een groot deel gewonnen uit natuurlijke materialen. Hierdoor ontstaat een biobased materiaal. Het biobases materiaal gebruiken we om te verwerken in onze producten met een lange levensduur.

 

Recycling 

100% biobased betekent nog niet 100% biologisch afbreekbaar. Op dit moment is het nog niet te voorspellen of dat in de toekomst ook mogelijk is. Het inzamelen van afvalmaterialen en producten, het verlengen van de levensduur en adequate recyclen na de gebruiksfase heeft dan ook onze volle aandacht. Triple-E Meubilair B.V. wil bijdragen dat ‘haar’ producten op een juiste wijze (cradle-to-cradle concept) worden afgedankt en dat de waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen en hergebruikt. Het cradle-to-cradle concept streeft naar afval als volwaardig ingrediënt voor een nieuwe levenscyclus.

 

Productieproces

Naast materiaalgebruik is het productieproces ook een belangrijk onderdeel van duurzaam product. De zorg voor mens en milieu is een belangrijk onderdeel voor onze bedrijfsvoering. Zo maakt Triple-E   afspraken met onze leveranciers om restmateriaal en afval terug te nemen en te recyclen. Dit geldt onder ander voor: aluminium onderdelen, polystyreen en vlas.

Daarnaast zamelen we het afval wat ontstaat bij de bewerkingen gescheiden in en verwerken we rechtstreeks. Zo zetten we hout en vlasafval direct om in warmte en voeren we terug in ons productieproces.

Arbeidsparticipatie

Triple-E International B.V. biedt ook werkgelegenheid aan mensen die door persoonlijke omstandigheden elders niet zo makkelijk aan de slag komen, zoals drop-outs, 50-plussers en re-integreerders .

 
Wilt u meer weten over onze producten? Bekijk de catalogus.

Fabriek

De Flax-Table tafels worden geproduceerd door Triple-E International BV.

Voor een kijkje achter de schermen nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan onze fabriek met daarin een showroom waar u de meeste producten met eigen ogen kunt aanschouwen.